Clifford & Joyce Penner: A szexualitás ajándéka

Clifford & Joyce Penner: A szexualitás ajándéka

Clifford és Joyce Penner A szexualitás ajándéka című műve mély empátiával és szokatlan őszinteséggel mesél erről a tabutémáról. A teológus-pszichológus férj és az egészségügyi főiskolát végzett feleség az évek során sok-sok személyes tapasztalatot gyűjtött össze, és rengeteg bizalmas vallomást hallgatott meg. Ezekből született meg ez a vaskos kis kötet, amely majdhogynem minden kérdésre választ ad, és szinte minden problémára gyógyírt kínál.
Kiknek is szól ez a könyv? Azoknak, akik az esküvőjüket tervezik; azoknak, akik már rövidebb-hosszabb ideje házasok, és valamilyen gonddal küszködnek; azoknak, akik színt szeretnének vinni megszürkült kapcsolatukba, vagy azoknak, akik örömöt találnak a házaséletükben, de még többre vágynak.
A kitűnő kiadvány nem pusztán száraz információk gyűjteménye. Az ismeretek megértését különféle ábrák és diagramok segítik, sőt a vállalkozó kedvűek gyakorlófeladatokat is találnak benne.
A mű egyik legfontosabb alaptétele, hogy a szexualitás öröm, Isten ajándéka, és ennek felfedezése, egymás testének megismerése a házasság nagy lehetősége. „Ezt a kommunikációt meg kell tanulni: ez a tanulás nem nehéz, de figyelmet, gyakorlást, kölcsönös tapintatot igényel, még akkor is, ha a vágy erős, ha a vonzódás és a szerelem teljes” – írja a neves pszichiáter, dr. Buda Béla a magyar kiadás előszavában.
A könyv méltán vált a Harmat Kiadó egyik bestsellerévé. A kötet bővített és javított kiadásába azoknak is érdemes belelapozniuk, akik az előzőt már megszerezték.