Várunk haza, Apikánk! // Könyvbemutató és beszélgető est

Időpont
2019. 2. 11.
19.00–20.30

Helyszín
Offline Center

Kategóriák


Szeretettel hívunk február 11-én, hétfő este 19 órától egy könyvbemutatóval egybekötött beszélgetésre az Offline Centerbe, melyet “Várunk haza Apikánk” címmel rendezünk meg.

Vendégünk lesz KONDOR KATALIN újságíró és MAKLÁRI VINKLER PÉTER, a könyv szerkesztője és a történet részese, akik a könyv bemutatásán keresztül feltárják a levelekben rejlő múltat egy férfi és nő között.

A KÖNYV:
A későn jövő ember | Várunk haza, édes Uram!
Naplók és Levelek, 1944-1951 / Maklári Vinkler Péter (szerk)

\”Sikerült. Egy szó, amely akár ennek a könyvnek a mottója is lehetne. Sikerült a férjnek, az apának, a vejnek túlélnie a háborút és visszakerülnie Magyarországra, szeretteihez. S ehhez mi adott neki erőt? Istenbe vetett hite, a család iránt érzett mély szeretete és a haza iránti vágya. Mindezek tükröződnek azokból a levelekből, tábori lapokból, amelyek a Szovjetúnióból Magyarországra indultak és az ezekre küldött válaszokból. A közreadott sorokból a családtagoknak olyan egymás iránti féltő szeretete sugárzik, amely azt mondatja az olvasóval, hogy nem lehetett volna elképzelni, hogy ne sikerüljön.
Ne sikerüljön a hazatérés, a feleség és a férj, az apa és a gyermek egymásra találása…A több mint hatesztendei távollét után történt \”családdá válás\” soha nem feledhető. A hosszú várakozás, a bizonytalanság át- és túlélése azt igazolja, hogy valóban csak a remény halhat meg utoljára. Amíg az ember remél és hisz az álmaiban, addig bizakodhat is: sikerülni fog.\”

A BELÉPÉS INGYENES!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük