RÁD BíZTAM MAGAM… – Tapasztalatok és jó gyakorlatok a házasság megerősítésére

Időpont
2022. 2. 19.
16.00

Helyszín
D50 Kulturális Központ

Kategóriák


Szerelem, bizalom, intimitás, elköteleződés, hűség és hűtlenség, krízis, elfordulás, megújulás –mindez benne van egy házasság történetében, főként, ha több éve, évtizede tart.
A hazánkban idén február 13-20. között, immár tizenötödik alkalommal megrendezett Házasság hetéhez kapcsolódva, a Bízd Rá Magad portál segítő szakemberei elgondolkodtató és egyben párkapcsolati jó gyakorlatokat is bemutató programra várják az érdeklődőket, melynek helyszíne a budapesti D50 Kulturális Központ.
A 2022. február 19-én, szombaton du. 4 órakor kezdődő eseményen köszöntőt mond Erdő Péter bíboros, prímás, aki videóüzenetben szól majd a jelenlévőkhöz. A program során részesei lehetünk két izgalmas és mélyreható kerekasztal-beszélgetésnek: Zsuffa Tünde író a dr. Csókay András-Altay Daniella házaspárt és Marton Zsolt váci püspököt, az MKPK Családügyi Bizottságának elnökét kérdezi a hit házasságban betöltött szerepéről, valós veszélyekről, megélt küzdelmekről és a tragédiák feldolgozásáról. Megtudhatjuk, hogy milyen kísértések jelentkezhetnek egy pár életében, emellett szó lesz a megbocsátásról és az újrakezdés lehetőségéről is.
A „Hogyan maradjunk együtt egy életen át?” című kerekasztal-beszélgetés többek közt egy házasság megújításának lehetőségeit, a Gordon-módszer által támogatott pozitív kommunikációt, a családközösség hatásait, a kreatív családpasztorációs tevékenységet és a kríziskezelés fontosságát emeli fókuszba. A beszélgetés résztvevői a CsaládEgyetem, az EFT Alapítvány, a Gordon Kiadó, a Házas Hétvége és a Magyar Schönstatt Család képviselői.
A rendezvényhez kapcsolodóan a Bízd Rá Magad egy online, országos házasság megerősítő, párkapcsolat gazdagító játékot is indít 2022. február 20-án, melynek március 26-ra tervezett zárórendezvényén előadók, tanúságtételek és nyeremények várják majd a játékba bekapcsolódott házaspárokat. Ennek részleteit is megismerhetjük a február 19-i eseményen.
A rendezvényen történő személyes részvétel ingyenes, de előzetes REGISZTRÁCIÓHOZ kötött. A regisztrációkat 2022.02.17-ig ezen a linken fogadjuk, ill. a terem befogadóképességéig: https://forms.gle/8h4serozwcMQ5Y2k7.
A helyszíni részvétel az aktuális járványügyi szabályok betartásával lehetséges.
A rendezvényt az EWTN Katolikus TV élőben is közvetíti.
További részletek: https://bizdramagad.hu/cikk/rad-biztam-magam-

Budapest_Rád bíztam