Márfi Gyula érsek Szentendrén | A keresztény házasság alapjai

Időpont
2019. 2. 12.
19.00–21.00

Helyszín
Szentendre Városháza díszterem

Kategóriák


A KERESZTÉNY HÁZASSÁG ALAPJAI
DR. MÁRFI GYULA veszprémi érsek előadása

Az esemény a Házasság Hete Szentendre programsorozatának része.
Helyszín: Városháza díszterem (Szentendre, Városház tér 3.)
Időpont: február 12. kedd, 19:00

Szeretettel hívunk Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek \”A keresztény házasság alapjai\” című előadására a Városháza dísztermébe kedden 19 órára.

A belépés ingyenes, de kérjük, regisztráljon az eseményre az alábbi linkre kattintva: https://goo.gl/forms/p1gCC1M22goZvPfQ2

– – – – – – – – – – – – – – – – – – –

DR. MÁRFI GYULA VESZPRÉMI ÉRSEK
Jelmondata: „A szeretet soha el nem múlik.”

Márfi Gyula Pördeföldén született 1943-ban. A pannonhalmi bencés gimnáziumban érettségizett, a teológiát Budapesten, a Központi Papnevelő Intézet növendékeként végezte. Szombathelyen szentelték pappá 1967-ben, püspök 1995-ben lett, érseki beiktatására 1997-ben került sor.

Kimagasló szakmai munkája elismeréseként Áder János köztársasági elnök megbízásából a Magyar Érdemrend Középkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át Balog Zoltántól, az akkori emberi erőforrások miniszterétől 2017-ben.

December 16-án, vasárnap 15 órakor a veszprémi Szent Mihály Bazilika Főszékesegyházban 75. születésnapja alkalmából hálaadó szentmisét mutatott be közjogi és közéleti méltóságok, és a püspöki konferencia jelenlétében. Az eseményen Veszprém város polgármestere, Porga Gyula díszpolgári címet adományozott Márfi Gyulának közéleti tevékenységéért és az emberek egymáshoz való közelebb hozásáért.

– Az érsek munkásságát nem csak egyháziak ismerik el. Főpásztori felelősségét arra használta, hogy közelebb vezesse egymáshoz az embereket tekintet nélkül azok vallási vagy egyéb meggyőződésére. A kiemelkedően eredményes, építő és megtartó főpásztorok közé sorolandó, különleges közösségi érzékkel megáldott érsek az egyházon kívül is szól az emberekhez. A közéletben betöltött fáradhatatlan munkájának eredményeként közintézmények jöttek létre vagy újultak meg. Rendezvényeket támogatott, személyes példát mutat az embereknek- mondta méltatásában a polgármester.

A BELÉPÉS INGYENES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük