A kikezdhetetlen házasság 9 titka

Időpont
2020. 2. 10.
10.00

Helyszín
Debrecen

Kategóriák


Te mit tettél eddig a házasságodért?
Még a házasság előtt állsz, de már tele vagy bizonytalansággal: “minek a házasság, mindenhol válást látok”; “honnan tudjam, hogy Ő az igazi”. Úgy érzed Te minden tőled telhetőt megtettél, és mégis „kialudt a szerelem” „megszűnt a szenvedély”; vagy már azon gondolkozol, hogy „ellaposodott a kapcsolat, könnyebb lenne elválni”. VAN MEGOLDÁS!
Lelkipásztorként sok házasságba nyertem bepillantást. Részese voltam annak, ahogy jó kapcsolatok egyre jobb szintre emelkednek, ahogy a romokban levők helyreállnak; de sajnos láttam olyat is, amikor a vége teljes kudarc és fájdalom volt.
Képes vagy a társadért tanulni?
A házasság törékeny, gondozásra és ápolásra szorul, amire fel kell készülni. Egyikünk sem szereti beismerni, de ettől még tény, hogy segítségre mindenkinek szüksége lehet. Ha még a házasság előtt állsz, és szeretnéd hogy kikezdhetetlen legyen a házasságod; akkor fontos, hogy már most jó alapokat rakj le, amire lehet építkezni! Ahogy Isten és az ember, úgy a férfi és a nő kapcsolatában is szükség van külső segítségre: Jézus Krisztusra.
Ő a győzelemre vezető út és a sikeres kapcsolat kulcsa. A Biblia megmutatja, hogy a férfi és a nő hogyan szeresse egymást. Emellett tanít a szülő gyermek kapcsolatról is. Ő a kulcs, hogy biztonságos, kiegyensúlyozott és gyümölcsöző legyen a családi életünk.
Szeretnélek meghívni a 3. Házasság Hete programsorozatunkra!
Amire számíthatsz:
Az élet legfontosabb területeit rágjuk át (pl.: nemi identitás és szexualitás; a meghitt, élménydús élet kialakítása, kommunikáció és konfliktuskezelés, pénzügyi összhang, stb.); keresve hogy hogyan van jelen a szeretet, öröm, békesség, hosszútűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség és mértékletesség a család mindennapjaiban…hogy egy működőképes, boldog, áldott otthon várjon minden nap! Alkalmainkon lesz éneklés, igehirdetés, kérdezz-felelek, kötetlen személyes beszélgetés és beleláthatsz különböző házaspárok tapasztalataiba.
Témák: Szeretet, öröm, békesség, hosszútűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség.
Időpont: (020.02.10 – 2020.02.16)
H-P: 18:00-20:00
SZO: 10:00 – 12:30 és 14:00 – 16:30
VAS: 10:00 – 12:30 és 14:00 – 16:30
Szeretettel várlak!
Tenkely Benjámin, Debreceni Reménység Háza gyülekezet lelkipásztora.

Debrecen - 9 titok