Vasárnap kezdődik a házasság hete

Több mint 300 programmal irányítják rá a figyelmet a házasság, a család fontosságára

 

Vasárnap kezdődik a házasság hete; országszerte és a határon túl több mint 300 programmal irányítják rá a figyelmet a házasság, a család fontosságára – közölték a szervezők a rendezvény csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.

Herjeczki Kornél, a házasság hete mozgalom országos koordinátora elmondta: a Magyarországon 11. alkalommal megrendezendő programsorozat egyre népszerűbb, tavaly 72 település 350 eseménnyel csatlakozott a kezdeményezéshez.

Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár kiemelte: a kormány által meghirdetett család évében különösen fontosnak tartják azokat  a programokat, amelyek felhívják az emberek figyelmét a “társadalom alappillérére”.

Reményt keltőnek nevezte, hogy 2016-ban húszéves, csökkenő házasságkötési trend dőlt meg azzal, hogy nagyjából ötvenezer pár között házasságot, és ez a szám 2017-ben sem csökkent.

Forrás: http://magyarhirlap.hu/cikk/110200/Vasarnap_kezdodik_a_hazassag_hete

Hozzászólás

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>